Auto Wiellager

Diposting pada

Bovendien vangt het wiellager de krachten op die op het wiel inwerken. Als het wiellager volledig defect raakt is het mogelijk dat de wielnaaf en het wiel loskomen van het voertuig en ernstige schade of letsel veroorzaken.

Skf Vkba3576 Ford Jaguar Wheel Bearing Kit Auto Parts Online Skf Ford

Het wiellager zorgt voor een soepele overbrenging van de beweging tussen de aandrijfas en het fusee goed functionerende wiellagers zorgen ervoor dat de wielen met zo min mogelijk weerstand kunnen draaien.

Auto wiellager. Het wiellager behoort tot de meest belaste onderdelen van de auto. Een versleten wiellager uit zich door een brommend bonkend of juist zingend en fluitend geluid tijdens het rijden. Bijvoorbeeld bij een komvormige snelwegafrit.

Kan ik blijven rijden met een versleten of defecte wiellager. Als de auto tijdens het rijden een zoemend geluid maakt maar verder niet de indruk geeft defect te zijn is de meest voor de hand liggende oorzaak een versleten of beschadigd wiellager. Tijdens het rijden trekt de auto naar één kant.

Kogel en cilinderlagers de zogenaamde rollichamen liggen tussen twee. Wanneer een wiellager versleten is zit er teveel speling tussen de wielnaaf en de as. Een voertuig met een aanzienlijk versleten wiellager mag niet worden aangedreven.

Zo zit een wiellager in elkaar. Als je daarmee lang blijft doorrijden gaat het zoemen over in bonken. De auto trilt tijdens het rijden.

Tegenwoordig zijn de zogenaamde rollende lagers in zwang. Wiellager en kosten wiellagers vervangen. Het wiellager vervangen moet gebeuren wanneer een of meerdere wiellagers van je auto versleten zijn.

Een versleten wiellager is te herkennen aan een brommend geluid dat na verloop van tijd steeds erger zal worden. Krik voor het controleren van de wiellagers de auto op en controleer het wiel zowel horizontaal als verticaal op speling als hierbij veel speling is en of een bonkend geluid vrijkomt is het wiellager versleten. Tussen deze ringen zitten kogels of rollen die ervoor zorgen dat de ringen los van elkaar kunnen draaien.

Een wiellager bevindt zich bij schijfremmen in een naaf en bij trommelremmen in het midden van de trommel. Een kapot wiellager is rijdend vaak te herkennen aan een brommend geluid wat sterker wordt bij het nemen van een bocht op wat hogere snelheid. Zoals eerder aangegeven moet er ook gecontroleerd worden als het wiel draait.

Een wiellager zorgt er dus voor dat het wiel van de auto kan ronddraaien. Een wiellager en wielnaaf online kopen doe je bij site4cars. Het zit direct op de wielnaaf en zorgt voor het vrije draaien van de wielen.

Vaak is het wel vast te stellen of het aan de voor of achterzijde van de auto is maar is moeilijk vast te stellen aan welke kant het defecte wiellager zit. Dan kan je niet meer veilig verder rijden. Je hoort een zoemend of dreunend geluid wanneer je rijd bijvoorbeeld bij 60 km per uur de auto stuurt losser of reageert minder goed op stuurbewegingen.

De wiellager bestaat eigenlijk uit twee aparte ringen die om elkaar heen kunnen draaien. Als u vermoedt dat een wiellager begint te slijten laat dan een autogarage het probleem zo snel mogelijk evalueren. Een wiellager maakt het mogelijk dat het wiel om zijn as kan draaien.

Wiellagers Vervangen Wanneer Zijn Ze Kapot Kan Ik Doorrijden Auto Wielnaaf Vrachtwagens

Clear Acrylic Watch Display Holder Stand Rack Tool Clear Plastic Wrist Watch Display Rack Holder Show Case Stand Tool

Pin By Catawiki On On The Road Triumph Live Wire Bmw Car

2 Panda Vinyl Decal 17 Colors Multiple Size Choice Custom Sticker Car Window Decals Jdm Illest Racing Laptop Phone Tablet Pair Pandas Vinyl Decals Vinyl Hunting Decal

Wheel Bolts Stud Bolt Supplier Factory Stud Bolt Bolt Wheel

1971 Rolls Royce Silver Shadow Saloon S35 Monterey 2018 Rolls Royce Silver Shadow Rolls Royce Saloon

Egr Valve Lots Of Smoke Car Mechanic Exhaust Gas Recirculation Valve

Iac Idle Air Control Repair Connector Gm Fuel Injection Socket Wiring Harness Fuel Injection Repair Harness

Besplatnaya Dostavka 608 Shvejcarskij Skejt Podshipnik Izvestnyj Brend Kak Vam Nuzhno Pluckycl Action Sports Inline Roller Skating Skate Accessories Skate

Draper 52329 Clutch Mate Clutch Alignment Tool Auto Parts Online Alignment Draper

1964 Porsche 356sc Coupe In 1964 Porsche Porsche 356 Porsche

Deze Kwalitatief Hoogwaardige Lagers Zijn De Beste Vervanging Van Uw Huidige Wiellagers Dit Auto Onderdeel Is Eenvoudig Te Monteren En Is Compatibel Met Di Audi

Ford Ranchero Gt Brougham 351ci V8 1977 Ford Motor Company Ford Motor Interior Led Lights

Partsvp Online Auto Parts Store Cheaper Than Retail Prices

Pin On Motorcycle Products

Front Rear Drill Slot Brake Rotors Ceramic Pads For Subaru Impreza Wrx Forester Bmw 323i Brake Rotors Legacy Gt

Volvo S80 I 2 9 24v 1998 2006 Wiellagers 65 Korting Volvo

K51a007fh P Klineo Shock Absorber 2 Fronts Shock Good Grips Nitrogen

Improve The Performance Of Your Car By Shopping The Performance Auto Parts Products From Performancezonei Performance Auto Parts Performance Parts Mercedes Car

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *